Läsvärda böcker om "Hunden, människans bästa vän"

Den nyaste versionen av Cocker spaniel-boken!

av Kari Haave

Klicka på boken för att beställa!

Den finns numera bara att köpa mer eller mindre begagnad på t ex Bokbörsen!

Cocker spanieln är en trevlig och sällskaplig familjehund, en stilig utställningshund och en effektiv och pålitlig jakthund - men också ett busigt och viljestarkt energiknippe. Rasen har genomgått stora förändringar fram till att den moderna cockern slog igenom i början av 1900-talet i England. Sedan dess har den förädlats ytterligare, och cockern är i dag”en glad, aktiv, välbalanserad, kompakt och robust hund, som det står att läsa i rasstandarden. Genom åren är det många som lärt sig uppskatta cocker spanieln, vilket har gjort att den länge abonnerat på en plats bland de tio populäraste raserna i Sverige.
Kari Haave har fött upp cocker spaniel sedan början av 1970-talet. Genom åren har hon haft stora framgångar i utställningsringen och länge räknas till en av Nordens främsta uppfödare av rasen. Ca 60 färgfoton


Så här ser den äldre Cocker spanielboken ut som finns på de flesta bibliotek.

Den här boken behöver vi alla läsa, särskilt vi som har förmånen att få behålla vår hund till den blir gammal!! Det är viktigt att vi inte glömmer deras behov. De gör ju inte så mycket väsen av sig. Därför har jag gjort en sida om den gamla hunden här!

Måste börja med att citera Anders Hallgrens förord till boken som berör på djupet de känslor man känner igen och upplever med sin gamla hund:

"Det är något alldeles speciellt med äldre - av alla djurslag inklusive oss människor. De har ett lugn, en mognad och en säkerhet som inte pockar på för att synas och märkas och de utstrålar värdighet och vishet som samlats under ett långt liv.

Jag kan inte låta bli att respektera och beundra den äldre hunden. Den har formats till en sådan unik personlighet och det märks inte bara i beteendet - det syns i den tålmodiga blicken, i rörelserna och i de grå stråna runt nosen. Det är när man ser det som man inser så kort ett hundliv är. Alldeles för kort.

Tidigare brottades man med valpens rumsrenhet och bitande på saker, sen var det den vilda unghundens olika småproblem, som svåriheter med inkallning och det ständiga dragandet i kopplet. Sen kom perioden med kurser; lydnad, agility, kantarellsök och allt som man kunde gå.

När sen år lades till år och hunden märktes allt mindre, kom perioden när man så lätt glömde, inte riktigt hann med och drogs med ett ständigt dåligt samvete. Men så kom ju de där grå stråna, förändringen i ögonen och hundens vikt började bli ett problem. Och var det inte en lätt hälta man kunde se på morgonpromenaden?

Då kom oron. Oron för att ens bästa vän började bli gammal. Man räknar. Ett hundår är i genomsnitt sju människoår. Men då blir ju min hund......Plötsligt slås man av hur kort ett hundliv egentligen är. Man hittar på ursäkter för sig själv och sin hund för att man inte fortsatt vara så aktiv som förut, men de ursäkterna tonar bara ut i en tom rymd och läggs som en sten på samvetet. Varför har hunden inte sagt något om att den vill ha längre promenader och flera kurser. Sökkursen var ju så kul.....

Men hundar säger inte något, kräver inget, de bara anpassar sig och finner sig i och kliver åt sidan för den snabbare människotrafiken.

I vår stressiga värld, till bredden fylld med plikter och måsten, tänker vi inte lika mycket på dem som inte kräver. De äldre har ju en mängd behov de också, men just för att de inte pockar och kräver, blir det så lätt att sätta dem åt sidan när tillvaron blir för jäktig.

Därför är det viktigt att de äldre hundarna får en egen bok, så att hussar och mattar får stöd och vägledning i vad de kan göra. Och får reda på vilka behov som deras äldre hundar har och hur man på enkla sätt kan tillfredsställa dem."

För att ta tillvara hundens liv på bästa sätt så är den här boken även lämplig att läsa för nyblivna hundägare. Men precis som i människolivet kan man aldrig ta för givet att varken hund eller människa kommer att bli gamla - hur gärna vi än vill....

"det som alla vill bli men ingen vill vara"


Mannen som talar med hundar!

Klicka på boken för att beställa!

Pris 149 kr (140.57 kr exkl. 6% moms)

Bandtyp: Inbunden
Förlag: Natur och Kultur (2008)
Upplaga: 1
Språk: Svenska
Artikelid: 9789127115781
Leveranstid: Skickas normalt inom 3-6 arbetsdagar

Beskrivande text

Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar.

I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.

Cesar säger att man ska se världen med hundens ögon, för då ser man att det vi ger hunden kanske inte alls är det som hunden mest behöver. För att lyckas med hundinnehavet måste man också inse att hunden är ett flockdjur och har en medfödd flockinstinkt. Vi måste alltså förstå hundens natur och levnadsvillkor för att lyckas.

Originaltitel: Cesar's Way - The Natural, Everyday Guide to Understanding & Correcting Common Dog Problems

Översättning Wiveka Derans

Cesars Millans hemsida

Jan Fennell - The Dog Listener

A DOG´S BEST FRIEND

In "A Dog´s Best Friend", Jan outlines the qualities that distinguish the good owner from the great one, sharing the secrets of how we can all become the pet owners our dogs deserve.

Träningsmetoden Amichien Bonding är framarbetad av hundpsykologen Jan Fennell. Här i Sverige har vi som har kabel-TV kunnat se henne i programmet Djurhjälpen på TV4 Plus där hon har hjälpt hundar med problem. Jan Fenell såg en uppvisning med Monty Roberts, författaren till boken "Mannen som lyssnar till hästar", "Horse whisperer" på engelska, som även filmen med samma titel är baserad på. (Se hans böcker längst ned på den här sidan!) Under uppvisningen lyckades Monty Roberts rida in en häst som aldrig blivit riden tidigare på tjugotre och en halv minut. Jan Fennell som förstod att hans metod även kunde användas på hundar.

Lärde sig tyda hundarnas språk

Fennell började studera hundarnas kroppsspråk där hennes egna hundar spelade en stor roll. Samtidigt studerade hon hur vargar kommunicerar med varandra. Hon har lärt sig att tyda hundarnas språk och att överbrygga den kommunikationsbarriär som finns mellan människan och hennes bästa vän.

Kommunicera med hunden

Enligt Jan Fennell handlar det inte om att träna hunden utan om att träna människan att kommunicera med hunden på dess eget språk. Jan Fennell har utvecklat en metod som kallas Amichien Bonding. Amichien Bonding är en pågående process som ger både dig och din hund tid att lära er. Det är mer en livsstil än bara en träningsmetod. Metoden tillämpas hela tiden och gör livet lättare för både dig och din hund.

Beskrivningen av Amichien Bonding på denna hemsida är en kort sammanfattning som är baserat på innehållet i boken "Förstå din hund" av Jan Fennell. För att få en mer detaljerad beskrivning av och förståelse för hur du tränar de olika momenten bör boken läsas i sin helhet.

Se vidare hennes hemsida: :http://www.janfennellthedoglistener.com/

Läs mer om "Amichien Bonding"

"The Dog Listener"

Jan's first book is an inspirational and at times moving read. She tells of the tragic death that first led her to reassess conventional attitudes to dogs. She describes how she grew determined to find a more compassionate alternative to standard "obedience" training techniques. Most importantly of all, she provides an easy-to-follow guide to understanding her technique, a method made all the more remarkable by its simplicity.

Drawing on a wide range of case histories that include even the most desperate and delinquent of dogs, Jan shows how she has learnt to communicate with man's best friend, and how anyone can learn this language. Her book will fascinate animal lovers and prove indispensable to dog lovers.

 

Fler böcker av Jan Fennell:

Klicka på någon av böckerna för att beställa!

 

FÖRSTÅ DIN HUND

Jan Fennells unika förståelse för hundar har väckt djurvänners beundran världen över. Hundägare har blivit inspirerade av de banbrytande idéer hon presenterade i sin första bok, Nu utvecklar Jan Fennell sina tankar om hundarnas språk och hur vi ska kunna kommunicera med dem.

DU OCH DIN HUND

I sin andra bok ger Jan Fennell handfasta r åd om hur man praktiskt tillämpar hennes metod i det dagliga umgänget med sin hund. Hon beskriver hur du kan lägga grunden för en relation som såväl ägare som hund kan ha glädje och nytta av resten av livet.

FRIENDS FOR LIFE

Full of anecdotal case-histories and told in her own words, we see how Jan Fennell's gifts have won her the admiration of dog lovers worldwide.

I Sverige har vi Mervi Kärki som arbetar enligt denna metod!

Hon har skrivit böckerna nedan som kan beställas genom att klicka på den!


- Hur startar jag livet med valp för att få en stressfri vardag? Många nyblivna hundägare har efterfrågat hur man kan göra för att förebygga problem.

Min förhoppning är att vara din inspiratör under de första tolv månaderna när utveckling och inlärning är som starkast för din hund. Min önskan är att den
här valpboken kommer guida dig förbi fallgropar till ett balanserat och tryggt hundägarskap. Du börjar med grunden, vågar sätta gränser för att lära, leda och skydda. Och sedan kommer många möjligheter finnas för vad du och din valp vill göra tillsammans.

En bok för dig som vill förstå hundens naturliga språk. Välkommen att inspireras i denna fantastiska värld.

Övriga hundböcker

Klicka på någon av böckerna för att beställa!

KONTAKTKONTRAKTET

Kontaktkontraktet - en bok om m änniskans samspel med hunden. Insiktsfullt och övertygande förklarar Eva Bodfäldt, en av Sveriges mest kända hundkonsulter, hur vi kan skapa ett positivt samspel genom att förstärka hundens spontana vilja att ta kontakt.

VAD VET DIN HUND

Detta är presentboken för alla hundvänner! Den innehåller information, kulturhistoria, roliga berättelser och sorgsna berättelser om människans bästa vän - en underfundig och lustfylld bok.

HUNDENS SJUKDOMAR

I sin andra bok ger Jan Fennell handfasta r åd om hur man praktiskt tillämpar hennes metod i det dagliga umgänget med sin hund. Hon beskriver hur du kan lägga grunden för en relation som såväl ägare som hund kan ha glädje och nytta av resten av livet.

VAD SÄGER HUNDEN

Hundars k änslor tycks likna människors och de reagerar ofta på samma sätt som vi. Här ges en detaljerad bild av hundens kroppsspråk, uttryck och handlingar.

 

Valpmanual av Ann-Christin Lund-Hurtig 

Detta är en relativt ny bok och författaren är cockerägare och hundinstruktör. Det låter som en mycket bra kombination. Även denna bok tar upp det mesta som man behöver veta - före, under och efter valpköpet. Den kan än så länge endast beställas hos författaren.

Den här boken får våra valpköpare med sig när de hämtar sin valp!

 


Aktivitetsboken

av Memea Molin

Lek, träna och ha roligt tillsammans, då lär hunden sig bäst. Samtidigt bygger ni upp ett förtroende och skapar kontakt. Hundens psykiska hälsa hänger på att den får använda hjärnan, den fysiska av att den får träna muskler och smidighet. En del hundar älskar att jobba, andra kan vara svårare att motivera. Det handlar om rasegenskaper, men mycket beror också på din förmåga att aktivera hunden. I boken får du massor av tips på aktiviteter och problemlösningar som du och din hund kan roa er med på promenaden eller hemma i trädgården.

 


 

 

 

 

 

 

Apportering och viltspår av Lennart Nordlander Medförfattare: Carl-Johan Adlercreutz

Boken handlar om passivitetsträning och mental träning för hund och förare. Hur du ska använda röst och tecken då du ger kommandon. Råd och anvisningar för ett riktigt apporteringsarbete och hur en eftersökshund för klövvilt utbildas. Dessutom ett kapitel om eftersök på vildsvin. 65 färgfoton.

 


 

 

 

 

 

Din hund en lydig hund: med Shaping/Klickerträning av Anders Hallgren

Klickerträning har snabbt blivit ett begrepp inom modern djurinlärningsteknik. Ordet kommer från det lilla ljudredskap, klickern, som används under träning av olika djur ­ från delfiner till hundar. Mer korrekt uttryckt heter metoden Shaping och bygger på rön gjorda av den amerikanske inlärningspsykologen B.F. Skinner. Träningsmetoden kan med fog kallas revolutionernade, då varje hundägare nu lätt kan lära sig att själv träna sin hund till perfekt lydnad! I denna bok redogör Anders Hallgren för metodens bakgrund, liksom för olika bakomliggande psykiska och fysiologiska orsaker till oönskade beteenden hos hunden. Men framför allt visar han hur Du på ett både snabbt, effektivt och roligt sätt kan göra Din hund till en lydig hund!

 

 


 

 

 

 

 

Den gamla hunden

av Anders Hallgren

   Att leva tillsammans med en gammal hund är en härlig upplevelse. Här, i de gamla hundarnas egen bok, finns massor av tips på enkla sysselsättningar, träning, friskvård m.m. Ta väl vara på din gamla hund och se till så att ålderdomen verkligen blir de gyllene åren för din trogna kamrat som den så väl förtjänar.

 


 

 

 

Kantarellsök med Hund

av Anders Hallgren Medförfattare: Marie Hansson Hallgren


Att leta kantareller med hund är något som blivit oerhört populärt. Vem vill inte finna mängder av den guldgula dyrgripen? Och när man dessutom kan ha nöjet att finna dem tillsammans med sin hund, prata om att förena nytta med nöje! Och inte undra på att grannarna blir avundsjuka! I boken står precis hur du ska gå till väga - och det viktigaste av allt: Vilka fel du måste undvika att göra. Att lära din hund att finna och markera kantareller kan bli det bästa du någonsin gjort. Minst fyra månader om året har du världens mest naturliga aktivitet. Inget kan vara effektivare än en hundnos. Hunden hittar kantarellerna som växer under löv, rötter och på andra ställen där du inte kan se dem. Det är en bra aktivering som minskar både anledning och tillfälle för hunden att hitta på bus. Många problem föds ju bl a ur tristess. Sedan 1979 har författarna haft kurser i kantarellsök och hela tiden fått bekräftat att alla hundar kan lära sig! !

 

 

 

 

 

 


Äntligen en ny bok av Turid Rugaas!

Sedan Turid Rugaas skrev " I samspråk med hunden " för snart 4 år sedan har många hundägare otåligt väntat på nästa bok. Och nu är den här!

I den nya boken "Vad gör jag när hunden drar i kopplet? beskriver Turid Rugaas hur du både kan förebygga och lösa detta problem. Med illustrativa färgbilder och enkla steg-för-steg träningsprogram visar hon hur du på ett positivt sätt kan lära hunden att gå fint i koppel, en gång för alla. Boken passar utmärkt att användas i kurssammanhang. Det är även en bok som man gärna kan ge sina valpköpare.

 

 


 

Det här är den första boken i världen som tar ett samlat grepp om och presenterar många av de män och kvinnor som har betytt mycket för hundens och hundsportens utveckling i ett land. I det här fallet Sverige. Författarna vill lyfta fram och uppmärksamma de, många gånger bortglömda, gestalter som har offrat tid, pengar, blod, svett och tårar för sin passion, hunden. I ett kapitel går man också igenom 150 års utveckling av hundsporten i Sverige. Sedan kommer korta biografier om cirka 580 personer. Dessutom finns det ett kennelnamnsregister


 

Hästböcker:

Böcker av Monty Roberts

MANNEN SOM LYSSNAR TILL HÄSTAR

Monty Roberts kommunicerar med hästar genom att kopiera deras kroppsspråk. Filmen "The Horse Whisperer" med Robert Redford bygger på denna bok.

SHY BOY

World-famous horse gentler Monty Roberts reveals the rapport he shares with a special horse: a wild mustang. In a gripping, intimate narrative, he relives their unique relationship, beginning with his first encounter with the wild horse during a dramatic three-day ride in the high Nevada desert.


Tillbaka