VGWBälte - Ett hjälpmedel då hunden drar i kopplet
Det finns flera olika selar och halsband på marknaden som syftar till att minska hundens förmåga att dra. Dessa utgår dock oftast från olika sätt att åsamka hunden smärta vid drag och medför ofta allvarliga konsekvenser som upptäcks efter längre användning. Det kan handla om koppel som ger nackskador, selar som skadar muskler och grimmor som minskar hundens syretillförsel samt kan ge whiplashskador vid ryck. Snedbelastning är också ett vanligt problem.

Nova Dog ett företag framtaget av erfarna hundspykolog, vill bidra till vänligare metoder för hundar och har därför tagit fram en ny unik produkt; VGWBälte - Very Good Walking. Den gör att din hund inte kan dra men ändå röra sig fritt och smärtfritt! Detta beror på dess unika konstruktion som gör att hunden får minskad balans när den försöker dra i kopplet. Hunden kan då inte använda samma dragteknik som den gör i vanligt halskoppel.


Kundernas egna erfarenheter är i stort sett densamma och deras reflektioner är att det finns fem starka skäl att använda VGWBälte:

  • minskar hundens förmåga att dra
  • har lugnande effekt
  • är vänlig mot hunden
  • skonar hundens nacke och rygg
  • tränar upp hundens balansVGWBältets konstruktion är också på alla sätt ergonomisk och vänlig mot hunden: 

  • Halskoppel kan ge hunden nackskador vid ryck. I ett VGWBälte undviks sådan belastning på nacken. Ett VGWBälte är också skonsam mot muskulatur i hundens bog och framben på grund av den unika designen.
  • En hund som drar lutar ofta hela sin vikt mot kopplet vilket minskar hundens egen balans. VGWBälte kan träna upp hundens balans igen eftersom hunden hela tiden måste arbeta själv och inte kan luta sig mot kopplet. Vid användning av VGWBälte kan du alternera med att ha kopplet på höger eller vänster sida för att förhindra att hunden blir snedbelastad.
  • Vidare får en hund som drar i kopplet ofta en "skuttande" gång vilket sliter på hundens leder. Ett VGWBälte gör att hunden tar ut stegen ordentligt.VGWBälte kan användas av alla hundar oavsett ras. Om din hund drar i kopplet är VGWBälte ett mycket gott hjälpmedel i din träning eftersom den inte inviger hunden att dra. 

VGWbältet säljs i sex olika storlekar från XS till XXL

.

http://www.vgwbalte.com/


Har du eftersökshund eller tränar spår finns det även spårtillbehör. Då kan du även spåra med anatomiskt utformat bälte! Spårtillbehöret finns i samma matchande färger.

 

Ett annat hjälpmedel är denna som kan kopplas till alla halsband, koppel och selar:

Dog-e-walk- Antidrag dosa

Dog-e-walk är en dosa som man fäster mellan halsband och koppel och som avger ett högt ljud när hunden drar i kopplet.Dog e walk antidrag dosa testas i senaste nummret hundsport med mycket positiv respons.

Dog e walker hjälper till när hundar drar i kopplet, gör utfall mot andra hundar mm. Dog e walker en ny produkt som fungerar genom att den ger en för människan o hörbar signal när hunden drar i kopplet.

Den har fyra justerbara nivåer på signalen, som ställs in efter hundens förmåga att uppfatta signalen. 
Perfekt för de flesta raser. Kompatibel med alla koppel.

Ett idealiskt och ofarligt hjälpmedel som hjälper dig och din hund att ha en trevlig promenad tillsammans...

DOG-e-walker känner av när hunden drar genom ett mätsystem som mäter spänningen. Den skickar då ut en signal med hjälp av ett högteknologiskt mätsystem som mäter spänningen mellan koppel och din hund.  
Volymen blir högre beroende på hur mycket av spänningen ökar.

Se här: http://adellshundservice.e.se/kategori/antidragdosa

I boken "Vad gör jag när hunden drar i kopplet? beskriver Turid Rugaas hur du både kan förebygga och lösa detta problem. Med illustrativa färgbilder och enkla steg-för-steg träningsprogram visar hon hur du på ett positivt sätt kan lära hunden att gå fint i koppel, en gång för alla. Boken passar utmärkt att användas i kurssammanhang. Det är även en bok som man gärna kan ge sina valpköpare.

Beställ boken genom at klicka på den så kommer du till bokus.com)

Fler intressanta hundböcker finns här!

 

 

 
 

  

 

 

Tillbaka