Välkomna att se hur vi har det!   

Upptäcker att det var länge sedan denna sida uppdaterades, i vissa delar minst 10 år sedan. Så idag den 31 mars 2016 har vi lagt till en del bilder och text!

Varsågod och stig in!

Björksättra Norrgård - vår lilla plats på jorden....

 

Vi trivs bäst hemma på gården!

Phil, Merry Cocktails Unity

   

 

Våra hundar "in action" hemma på gården!

Tre generationer "Merry Cocktails"

Bisse, Gossie och hennes valpar 2003

Rosa och Vera

i rasparaden Stockholm Hundmässa 2015

Vi har alltid haft hundar och cockrar har funnits i huset sedan slutet av 80-talet. Vår första kull med cockervalpar hade vi 1994 och strax därefter fick vi vårt kennelnamn. Vi tyckte att det var ett passande namn då det periodvis i kenneln även funnits andra raser som schäfer, collie, tibetansk spaniel och leonberger. Dessutom föredrar vi att ha cockrar i alla möjliga färger och helst med svans:-) så här på gården finns för det mesta en härlig kompott av glada vovvar - en riktig "merry cocktail" alltså..... 

Nu har vi bara uppfödning av engelsk cockerspaniel. De flesta av våra hundar bor inne i bostadshuset med oss samt i ett speciellt hundrum med lucka där de kan gå in och ut när de vill. Det lämpar sig extra bra för valpar och unghundar, eftersom det skyndar på rumsrenheten. Löptikar måste förstås bo i ett eget hus, så att vi inte riskerar att det blir någon tjuvparning. Vi har alltså flera mindre flockar, vilket underlättar utfodring och rastning utanför gården....

Här har vi en liten filmsnutt på hur det såg ut 2008 - så mycket har ändrats sedan dess!

I det högra hörnet av bostadshuset är det ett hundrum med hundlucka!

Sommaren 2014

På sommaren får hundarna bada i poolen om vi inte åker till något speciellt hundbad eller någon sjö där det inte är folk.

Vi har också en liten å i närheten.

Här är det Sara som dyker efter sjägräs

Tuva simmar till sin älskade tennisboll! Hon har också varit fotomodell...

Fastän vi har fler bäddar än antalet hundar så föredrar de gärna att ligga i trappan, eller så här som Mio, Mirja och Camilla.....

Målet med vår uppfödning är att föda upp friska, glada och trevliga hundar med ett rastypiskt cockertemperament - det är ju det som gör rasen så underbar att leva med. Naturligtvis även med en rastypisk exteriör - som också är en fröjd för ögat (därav alla dessa bilder:-))!!

Att köpa hund är ofta en stor händelse i en familjs/persons liv. Därför är vi måna om att följa upp våra valpar och ha god kontakt med alla valpköpare, extra viktigt är det om det är den första hunden. När man hämtar sin valp går vi igenom bad, trimning och allmänt om skötseln, såsom vilka verktyg man behöver Vi rekommenderar kunniga trimmare i den del av landet man bor. Läs gärna mer på vår pälsvårdssida.

En mycket spännande del av uppfödningen är att följa valparnas utveckling och se vad olika kombinationer leder till. Målet är ju att förvalta och behålla det rastypiska som tidigare generationers uppfödare byggt upp, men även att avla bort det som inte är önskvärt.

Här kan man kika in i hundhuset där löptikar oftast vistas!

Det vi brinner allra mest för är att förändra de mer eller mindre sanna rykten som finns om att vissa färger generellt är förenade med speciella brister. Dessa brister är inte generellt bundna till färg utan det handlar om vilka linjer som finns bakom individen. Det gäller alltså att undvika dessa linjer när man väljer avelsdjur. Det är en av anledningarna till att vi ofta föredrar att använda de egna hanarna som vi känner i många generationer bakåt - för att inte få in något oönskat!

Se gärna sidan "Cockerstatistik"!

Vårt förhållningssätt är alltså att bra cockrar finns i alla färger - likaväl som dåliga - och det är vi uppfödare som har ansvaret för hela vår ras så att den överensstämmer med rasstandarden. På så sätt får man uppleva den stora glädjen de små långörade liven blir för sina familjer!

Tom och Rebecka

Hos oss föds valparna i sovrummet och är där de första veckorna med sin mor i lugn och ro. Sen flyttar de in i köket så att de ska vänja sig vid allt som förekommer i ett hem. Om vädret tillåter får de vid 6-veckorsåldern komma ut och bekanta sig med andra djur och människor och upptäcka den "yttre världen" med allt vad det innebär:-) Eftersom även deras far bor hos oss så får valparna växa upp med både sin far och mor och de som är intresserade av valpar hos oss får på så vis träffa valparnas båda föräldrar och några av deras tidigare avkommor.....

Till valphagen i köket flyttar valparna från sovrummet när de är i 3 - 4- veckorsåldern

Eftersom vår gård är den sista längs vägen så har vi därefter en vändplan med vägbom. Innanför den är det miltals med skogsvägar där vi kan promenera, cykla, rida, åka med bil osv - då har vi helst hundflocken springande lös med oss.

Vi har många olika alternativ för den den dagliga rastningen beroende av vilken årstid det är.

Ann-Kristin

"Att ha hundar är inte en hobby, det är ett levnadssätt - ett underbart hundliv - och det har lärt mig en del om människorna!"

 

Eller vad tycker ni?? .................

Härligt med vinter och snö, då är pälsarna som renast!

·

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


Tillbaka